Kort om Jokeren

Den folkekære og alsidige kunstner Jokeren har haft fingrene i alt fra malerier og bogudgivelser til mainstream TV og sågar filmroller. Men det er som rapper at de fleste af os kender ham. Siden hans start som producer for mange af N.W.A.’s medlemmer i 90’ernes Los Angeles og det store gennembrud i 1998 på dansk med “Spændt op til lir”, har han fået Danmark til at klappe sig selv på skulderen til en perlerække af store radiohits uden nogensinde at glemme sine rødder i Københavns sidegader, baggårde og skarpe hjørner.


Jokerens tekster og musik har cementeret hans position som kulturpersonlighed, “Dansk raps Godfather” og “en levende legende” i en musikgenre som gik fra at være undergrund lokalt til at dominere musikkulturen internationalt. En ny generation af fans er kommet til og kan sammen med deres forældre synge med på Jokeren’s platinsinglehit, “Kun os to”, om en fars kærlighed til sin datter, samt klassikere som “Havnen”, “Godt taget”, “Gravøl”, “Definitionen af en stodder”, “Sig ja” og Jokerens fortolkning af Lars H.U.G.’s udødelige kærlighedserklæring, “Elsker dig forevigt” set på TV2/Toppen af Poppen.

Sangskriver, Tekstforfatter, Producer, Rapper, Konfrencier, DJ, Debattør, Foredragsholder, Tour manager, Kunsthandler, Maler, travhesteejer Stald Jokeren

Jokeren har altid mange jern i ilden

Aktive projekter


Jokeren Jesper Dahl tekster sangtekster forfatter

Musik og Rap

Jokerens sangtekster er bl.a. sammenlignet med Dan Turèll

På linket nedenfor ses oversigt over alle Jokeres tekster. Jokerens tekster bliver brugt til undervisning i folkeskolen.

Se Jokerens sangtekster her


Jokeren Jesper Dahl billedkunst og malerier

Billedkunst

”Du tegner onde øjne – du er ond” sagde en psykiater til den niårige Jesper.

Og så lagde Jesper kuglepennen fra sig, voksede op som lidt af en rod, blev god til ord, lavede musik i Los Angeles, ”Spændt op til lir” med Den Gale Pose, kendt som Jokeren med de smukke kvinder, minkpels og coke i lange baner, kendt fra kulørte blade og tv, og først efter 30 år samlede han malergrejet op og begyndte igen at tegne og male. Der er stadig masser af damer, sprut og livets mere dystre sider på paletten. Og han er hverken bange for at tale om det eller at udtrykke det i sine værker."


Stald Jokeren

Travheste med stor fart i benene

Jokeren fortæller om Stald Jokerens første hest:

"Jeg var i Skive for at se dens første løb, efter vi overtog den. Den vandt. Det var fantastisk, og jeg var helt oppe. Det er jo sjældent, at de vinder første gang, og så stejlede den ved sejrsceromonien!"

Følg "Stald jokeren" på Facebook


happy ending headware hatte

Happy Ending

Headware af Jokeren, Censur og Discofinger

"Happy Ending" er en helt ny linje af lækre højkvalitets hatte og headware. Projektet er udført i samarbejde med artisterne Censur og Discofinger.

Happy Ending (lykkelig ende) kæmper vi alle for! Både hver enkelt dag og i længden. Med dette for øje, og som påmindelse om at få det bedste ud af alt, blev branded "Happy Ending" headware designet og skabt.

Køb Jokerens "happy ending" headware her


jokerens freakshow

Freakshow - Kun LIVE på Facebook

Mix af ærlig talkshow, skøre indslag og balkanmusik

"Jokerens FREAKSHOW" havde verdenspremiere og blev steamet LIVE på Facebook 21.06.17 kl. 20 sharp! Det var med gæsterne "Orgi E" aka "Klam Fyr" fra Suspekt, den kontroversielle hjerneforsker Milena Penkowa og den kommende verdensmester i Super Mellemvægt, bokseren Patrick Nielsen!

Showet er en freaky blanding af alvorlige snakke om livet med vildskab som hovedvinkel og useriøse spilopper, krydret med sjov og balkanmusik!!

Se/gense "Jokerens Freakshow" på Jokerens Facebook


jokerens freakshow

Rolle i filmen ”FAR BEHIND”

”FAR BEHIND” – A Feel Good Road Movie

Movie story: A down on his luck dad, invites his son on a weekend expedition to rekindle their relationship.

Om filmen siger Jokeren/Jesper: ”Om lidt under tre uger begiver jeg mig ud i mit første skuespil siden Hella Joof’s Fidibus, i kortfilmen ”FAR BEHIND”. Jeg skal vække karakteren ”Frank” til live, en karakter type jeg har en enorm livserfaring med, hans metoder og personlighed. Glæder mig meget til at prøve kræfter med at spille igen!”

Se Facebook siden for "FAR BEHIND" filmen her og LIKE for opdateringer.

Læs mere og støt crowdfunding kampagnen for ”FAR BEHIND” her

Sociale Medier

Jokeren.com af SomDev & Toolmaster.dk